Hitel felvétel gyorsan

Hitelek felvétele gyorsan, egyszerűen, kényelmesen, akár az otthonából is. Lakáshitel, ingatlanhitel, szabadfelhasználású hitel, folyószámlahitel, A hitel, hitelek jövedelemigazolás nélkül.

Bankok egyoldalú hitelszerződés módosítása

Nagyon sok vita van azzal a törvénnyel kapcsolatban, ami a bankok egyoldalú hitel szerződés módosítását befolyásolná. Várhatóan márciusban kerül az országgyűlés elé a javaslat.

Az indítványról már most nagyon sokan vitáznak. A Magyar Bankszövetség, Gazdasági versenyhivatal, Bankihitel károsultak szövetsége folyamatosan nyilatkoznak eme javaslat hatásairól. Beindultak minden oldalról a lobbi tevékenység.
A javaslat lényege a következő lenne:
- a bankok határozzák meg előre, milyen körülmények esetén árazhatják át egyoldalúan a hiteleiket, ezt a jelenleginél sokkal korábban és közvetlen értesítés útján is hozzák az adósok tudomására, illetve az ilyen egyoldalú emeléseknél az adósnak joga legyen díjmentesen előtörleszteni.

A Magyar Bankszövetség főbb érve, hogy az időzítés nem jó, mert a gazdasági világválság idején pont a bankszektor a legviseltesebb, és ez alapjaiban rengetheti meg egyes nagy bankok helyzetét.
Erre a Gazdasági Versenyhivatal egy nyilatkozatot adott ki: Ne riogassa a Bankszövetség az embereket, mert nem megalapozott amit állítanak.

Érdekes azonban hogy a módosító indítványt benyújtó kormányzati szervezek, nem képesek megvédeni, nem hangoztatják saját álláspontjukat az ilyenkor beinduló ipari lobbival szemben.

Nincsenek megjegyzések: