Hitel felvétel gyorsan

Hitelek felvétele gyorsan, egyszerűen, kényelmesen, akár az otthonából is. Lakáshitel, ingatlanhitel, szabadfelhasználású hitel, folyószámlahitel, A hitel, hitelek jövedelemigazolás nélkül.

Hitel-hitelfelvetel-devizahitelek

Milyen a deviza alapú hitel?

Olyan hitel, amelynél a hitelfelvevő tartozása devizában (általában euróban, svájci frankban,japán jenben) van nyilvántartva, a hitelösszeg folyósítása és a törlesztés azonban helyi pénznemben,jelen esetben forintban történik.
Amennyiben a folyósítás és a törlesztés is devizában bonyolódik, akkor nem deviza-alapú, hanem egyszerűen devizahitelről beszélünk, ez utóbbi kategória azonban Magyarországon rendkívül ritka, lévén hogy a legtöbb hazai munkavállaló forintban kapja a fizetését, ezért ebben is törleszt. Mivel a deviza-alapú hitelek esetében a nyilvántartás és a törlesztés pénzneme eltér, számolni kell az árfolyamkockázattal.
Ez a mostani forint gyengülésnél jelentős terheket ró a hitel felvevőkre, ,mert például 100 eurós havi törlesztőrészlet a nyáron 24000 Forintjába került az adósnak. Míg pár hónapra rá már 31000 forintba került a hitele. A tartózása nagymértékben nőtt a forint gyengülése miatt.
De nem csak ez sújtja a hitelfelvevőt, hanem még ráadásul a bankok egyoldalúan kamatot is emeltek. Ezáltal az adós tartózása még nagyobb lett. Erről az egyoldalú kamatemelésről fog szólni a következő bejegyzés a hitel blogon.

Nincsenek megjegyzések: